mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 septembrie 2015

Criteriile de care trebuie sa tinem cont cand alegem o camera video de supraveghere.


            Sistemele de supraveghere video utilizeaza mai multe tipuri de camera si sunt clasificate in functie de nevoiele de securitate.
  1. 1  Camere de supraveghere fixe sau camere speed Dome PTZ (pan tilt zoom)
      Camerele de supraveghere fixe raman in pozitia in care sunt instalate si pot fi utilizate incepand de la monitorizarea casei, a afacerii sau a autoturismului pana la a monitoriza diferite locatii comerciale sau rezidentiale ori pentru a tine sub control comportamentul angajatilor, pe cel al clientilor, etc.
       In cazul in care aveti nevoie pentru a supraveghea o zona cu suprafata intinsa, fara a utiliza o multime de camere, puteti opta pentru un sistem cu camere de supraveghere video PTZ (Pan Tilt Zoom).  Camerele de supraveghere PTZ pot fi mutate stanga dreapta, in sus si in jos, iar functia de zoom vor permite operatorului sa se concentreze pe o anumita zona prin intermediul unui calculator, DVR sau PTZ joystick.
  1. 2  Rezolutie TVL sau rezolutie magapixel
       Liniile TV se regasesc numai la camerele de supraveghere analog si reprezinta cea mai importanta masuratoare, de luat in vedere atunci cand vine vorba de alegerea unui sistem. Liniile TV reprezinta liniile orizontale si verticale care se pot distinge pe un ecran. Rezolutia camerelor video analogice se pot incadra intre 420 de linii si 700 de linii TV.
       Imaginea in format megapixel este mult mai concentrata si detaliata decat imaginea in format TVL, deoarece pixelii sunt reprezentati de patratele mici in loc de linii orizontale si verticale. Pentru a evidentia diferentele de rezolutie analog vs. IP megapixel, camera IP de 1.3 megapixeli are de aproape 4 ori rezolutia unei camere analogice iar o camera de 3 megapixeli are de peste 9 ori rezolutia unei camere analogice.
  1. 3  Lentila fixa sau lentila varifocala
       Camerele de supraveghere video pot avea doua tipuri de lentile: fixe si varifocale. Dimensiunea lentilei unei camere de supraveghere video determina campul de vedere si nivelul de zoom pe care poate sa-l ofere. Lentilele variaza de la 2.8mm pana la 100mm. Cu cat lentila este mai mare cu atat campul de vedere o sa fie mai ingust si marit.
  1. 4  Camere de supraveghere cu infrarosu.
        Cele mai bune camere de supraveghere sunt cele care sunt cu infrarosu, care pot filma color pe timp de zi, apoi trec in modul alb-negru atunci cand devine intuneric. Un sensor optic detecteaza intunericul si apoi camera trece in modul de nopate.  Noaptea infrarosu ofera cea mai buna imagine in situatii de vizionare la lumina redusa.
  1. 5  Camere de supraveghere cu carcasa antivandal.
        Trebuie sa luati in considerare aceasta optiune pentru camerele de supraveghere instalate in locatii vulnerabile. Camerele de supraveghere Compacte, Dome, Box variaza in functie de clasificarile de mai sus precum si de forma, dimensiune si materialul din care sunt construite.            De exemplu camerele Dome sunt folosite mai mult in interior, in locuri bine illuminate, cu tavane joase. Camerele de supraveghere compacte sunt folosite in exterior , in conditii de lumina scazuta , sunt concepute pentru utilizarea in orice locatie si in orice conditii meteorologice.External links:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu