mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 septembrie 2014

Primul pas in alegerea unui sistem de supraveghere video.

    Primul pas in alegerea unui  sistem de supraveghere video este de a intelege diferitele tehnologii si beneficiile acestora. Tehnologia sistemelor de supraveghere a parcurs un drum lung de la introducerea camerelor analogice la sistemele de supraveghere de inalta performanța HD SDI, care pot furniza imagini la o rezolutie de 1080P sau camerele IP, care ofera o mai mare accesibilitate, fiabilitate  și control pentru sistemul de supraveghere video. 

    Camerele analogice spre deosebire de camerele IP sunt limitate de standardul PAL sau NTSC. Din cauza acestei limitari a rezolutiei, camerele analogice sunt mai accesiblile ca pret fata de camerele IP. Imaginile video se pot stoca pe un dispozitiv special care se numeste DVR ( Digital Video Recorder).  In cazul in care camerele de supraveghere sunt instalate la cateva sute de metri de DVR, semnalul video incepe sa se degradeze . O camera IP rezolva aceasta problema prin prelucrarea imaginilor de pe camera de supraveghere și transmiterea semnalului digital in loc de analogAvantajele camerelor IP sunt evidente, pot avea o rezolutie de pana la 5 magapixel . Fiecare camera are propria adresa IP si este conectata direct la LAN sau Internet - functioneaza complet independent. Camerele IP folosesc standardul ONVIF care perminte globalizarea softurilor camerelor IP astfel incat compatibilitatea intre ele sa fie perfecta si sa poata stoca imaginile video pe un dispozitiv numit NVR ( network video recorder), pe carduri SD, in cloud si in sisteme de fisiere locale.
   Prezenta unui sistem de camera de securitate este suficient pentru a descuraja  un potential infractor si de a va oferi posibilitatea de a va simti in siguranta. Iar daca va place sa detineti puterea si controlul asupra tuturor ce va apartine, procesul tehnologic va permite sa monitorizati sistemul de supraveghere video, in timpul real, din orice colt al lumii, sau sa revedeti inregistrarile pe perioadele anterioare.