mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 august 2015

Cand avem nevoie de o camera de supraveghere cu lentila varifocala?

Cand avem nevoie de o camera de supraveghere cu lentila varifocala?


        O camera varifocala cu lentila de 2.8m-12mm, va permite sa reglati manual atat unghiul de vizualizare cat si nivelul de zoom intre limitele sale superioare si inferioare.  Dupa cum stim un obiectiv fix 3.6mm este conceput pentru a oferi un camp de vedere de aproximativ 72 grade.
Daca dorim sa monitorizam activitatea unor persoane care isi desfasoara activitatea intr-un depozit, si dorim sa instalam o camera de supraveghere video cu lentila fixa de 3.6mm, din cauza unghiului de vedere mic nu o sa poata acoperi toata suprafata depozitului pe care dorim sa o monitorizam. In acest caz avem nevoie de doua camere de supraveghere cu lentila fixa de 3.6mm iar asta ar mari bugetul alocat pentru sistemul de supraveghere.

 Pentru a minimaliza costurile, cu o camera de supraveghere cu lentila varifocala 2.8-12mm putem acoperi intreaga zona, prin faptul ca putem regla manual atat unghiul de vizualizare cat si nivelul de zoom. Cu un camp de vedere reglat la 98 grade putem monitoriza intreaga zona si astfel nu mai suntem obligati sa cumparam doua camere cu lentila fixa.
 

 Camerele  de supraveghere cu lentila varifocala le mai putem utiliza:
  
  •       cand dorim sa monitorizam un obiectiv care se afla la o distanta mai mare de 15~20m.
  •      cand dorim sa monitorizam activitatea unor persoane care isi desfasoara activitatea intr-o locatie.




External links:
https://en.wikipedia.org/wiki/Varifocal_lens 
https://en.wikipedia.org/wiki/Angle_of_view