mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 octombrie 2014

Puteti opta pentru un sistem de supraveghere PTZ.

     In cazul in care aveti nevoie pentru a supraveghea o zona cu suprafata intinsa, fara a utiliza o multime de camere, puteti opta pentru un sistem cu camere de supraveghere video PTZ (Pan Tilt Zoom). Ele sunt de neegalat deoarece sunt prevazute cu un brat reglabil care permite montarea camerelor in orice pozitie iar atunci cand sunt utilizate pentru a monitoriza o zona mai mare, functia de zoom va permite operatorului sa se concentreze pe o anumita zona, iar lentila obiectivului isi poate modifica pozitia pe doua directii de miscare, in plan vertical si in plan orizontal.
     Camerele de supraveghere  PTZ pot fi analogice sau digitale si au rezolutii diferite. 
Rezolutia camerelor PTZ analogice sunt masurate in TVL-uri. Cu cat este mai mare numarul de linii TV, cu atat este mai buna calitatea imaginii. Pentru a avea o calitatea a imaginii foarte buna trebuie sa avem  600 – 700 TVL. O camera PTZ analogica pentru a fi conectata la un dispozitiv de stocare (DVR)  are nevoie de cablu coaxial, care poarta doar un singur semnal video. Pentru alimentare, pentru audio si functionalitate PTZ, fiecare dintre acestea necesita, un cablu suplimentar.
Rezolutia camerelor PTZ digitale sunt masurate in pixeli. Pentru transmisia digitala video exista doua standarde.
  • Primul  este cunoscut sub numele de IP si vine de la Internet Protocol. Camerele IP PTZ transmit semnalele video prin cablu UTP. Alimentarea camerei IP se poate face pe langa alimentarea standard cu alimentator, se poate face direct prin cablul UTP cu injectoare POE (power over ethernet). Camerele IP folosesc standardul ONVIF care perminte globalizarea softurilor camerelor IP astfel incat compatibilitatea intre ele sa fie perfecta.
  • Al doilea standard pentru transmisia digitala se numeste SDI ( Serial Digital Interface). Camere SDI transmit semnalele video prin cablu coaxial la fel  ca cele analogice doar ca aceast tip de camera hd-sdi, ofera o calitate generala a filmarii pe timp de zi cat si pe timp de noapte net superioare ca rezolutie camerelor de supraveghere analogice, fiind capabila de redarea imaginilor de inalta definitie 1080P (1920x1080 pixels) sau 720P (1280x720 pixels).
Fie ca alegeti  camere  IP PTZ  sau camere HD SDI PTZ , alegerile tale privind rezolutiile sau caracteristicile nu vor fi limitate.





External links:
Standards Facilitate Interoperability
HDTV
 PAL or NTSC standards

duminică, 5 octombrie 2014

Sisteme de supraveghere video

  Daca la inceput nu isi permitea oricine sa achizitioneze un sistem de supraveghere video, cu timpul acestea au devenit mai accesibile ca pret. In ziua de azi oricine poate cumpara un sistem de supraveghere video care sa-i asigure o mai buna siguranta pentru afacere si camin. Consumatorii pot alege din mai multe tipuri de  camere de supraveghere care pot fi de exterior sau de interior. Pot cumpara fie camere individuale fie achizitiona un intreg sistem de supraveghere video.

   Un sistem de supraveghere video bine configurat si instalat poate asigura protectie afacerii si caminului dumneavoastra, iar la nevoie, imaginile respective pot deveni probe importante pentru organele de ancheta.
     Odata ce ati stabilit ce tip de echipament de supraveghere video doriti, e momentul de a decide cu privire la diferitele caracteristici pe care poate sa le aiba un sistem de supraveghere. Caracteristicile afecteaza calitatea camerei, cat si pretul. Consumatorii pot face compromisuri cu privire la anumite caracteristici ce tin de rezolutie, de acoperire, in functie de nevoilelor si de buget. Ca in cazul oricarui dispozitiv electronic, o rezolutie mai mare este egala cuo calitate sporita a imaginii. Camerele video pot fi echipate cu lentile de diverse dimensiuni  astfel incat sa capteze exact zonele dorite din spatiile aflate sub supraveghere. Lentilele cu unghi larg acopera un spatiu mai mare, in timp ce camera pan-tilt-zoom poate avea o vedere de 360​​de grade. Pentru inregistrarea si stocarea imaginilor avem nevoie de un DVR. Inregistratorul video digital (DVR) este echipamentul la care se conecteaza toate camerele video dintr-un sistem, care asigura inregistrarea imaginilor pe hard discuri, reda imaginile in timp real pe unul sau mai multe monitoare (in functie de tipul DVR-ului) si poate monitoriza anumite tipuride evenimente.





External links:
SDI Serial digital interface
PAL or NTSC standards
Video media streaming quality