mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 1 iunie 2024

Camera supraveghere cu microfon extern sau incorporat


      Supravegherea audio este un subiect complex, cu o multime de confuzii si cu foarte multe necunoscute cum ar fi:

    Ce fel de microfon ar trebui sa folosesc?
    Cum configurez sistemul meu pentru a avea cea mai buna calitate audio posibila?
  

        Microfoanele pot fi folosite la orice tip de camera de supraveghere video si pot fi externe sau incorporate in camera de supraveghere. Microfonul extern este mai performant, se poate monta langa camera sau oriunde altundeva in incapere iar conexiunea mufelor se face la iesirea audio a camerei de supraveghere respectiv la un canal audio al DVR-ului/ NVR-ului. Microfonul extern este folosit de obicei ca un add-on pentru camerele de supraveghere, care nu au audio incorporat. Microfonul este omnidirectional de mici dimensiuni are o foarte buna sensibilitate, raza de actiune fiind de 6-10m, sunetul captat este clar, de foarte buna calitate.

 Microfoanele sunt o solutie fiabila de supraveghere audio care permite operatorilor de sisteme de supraveghere pentru a vedea si auzi tot pe o anumita distanta de locul in care camerele de supraveghere video sunt instalate.

       Intr-un sistem de supraveghere analogic conectarea unui microfon CCTV extern este destul de simpla, indiferent daca microfonului se monteaza langa camera de supraveghere sau oriunde altundeva in incapere,  si poate fi conectat la un canal audio al DVR-ului sau orice alt dispozitiv audio.
     Numarul de intrari audio va arata cate canale audio suporta DVR-ul. Ca exemplu, un DVR cu 8 canale video si 4 canale audio va putea fi configurat sa inregistreze si sunet pentru canalele 1, 2, 3, 4, simultan cu imagine.

 Cum sa conectam un microfon la un sistem de supraveghere video?

Pentru conectarea microfonului la o intrare audio a DVR-ului folosim un cablu video/audio/alimentare avand conectori DC + BNC + RCA. Pe acest cablu conectam  camera de supraveghere pe conectorul BNC (video), microfonul extern pe conectorul RCA (audio) iar pe partea de alimentare conectam un cablu DC Splitter cu 2 cai, pentru alimentarea camerei de supraveghere si a microfonului extern. (Fig. 1)



Fig 1




 Conectarea unui microfon extern la un sistem pe IP (NVR) este destul de simpla, camera IP face codificarea pentru audio, astfel incat microfonul se conecteaza direct la camera IP iar pentru conectarea la NVR se foloseste cablul UTP. Microfonul se monteaza langa camera IP sau la aprox. 10m. (Fig. 2)

 


Fig 2








External links: 
 ITU
 Conventional analogue television systems
 SDTV standards
 HDTV standards
 UHDTV-IF-4K TV
 UHDTV-IF-4K TV (1)