mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 5 mai 2017

Alimentarea camerelor IP prin POE

Power over Ethernet (PoE) este o tehnologie care integreaza alimentarea intr-o infrastructura standard LAN si permite camerei sa primeasca atat date cat si alimentare printr-un singur cablu Ethernet. Acest lucru face ca instalarea sa fie mai usoara si mai ieftina plus ca sistemul poate funcționa chiar si atunci cand exista o pana de curent. Tehnologia PoE este reglementata de standardelele numite IEEE 802.3af si IEEE 802.3at si este proiectata intr-un mod care sa nu afecteze functionarea retelei de comunicatii.
  •    Standardul 802.3af (2003)  permite o negociere a consumului de energie intre unitatea PoE si dispozitivele conectate. Acest lucru inseamna ca un port poate rezerva suficient putere pentru un dispozitiv (camera de supraveghere). Standardul 802.3af ofera o putere maxima de pana la 15,4W pe port (minimum 44 V DC si 350 mA), facandu-l potrivit pentru camere de supraveghere IP.
  •    Standardul 802.3at (2009)  cunoscut sub numele de PoE+ sau PoE plus, ofera o putere de 25,4W si 600mA pe port. Standardul 802.3at interzice conectarea unui dispozitiv  alimentat la toate cele patru perechi a cablului UTP categoria 5.
Utilizarea Power over Ethernet

PoE injector lucreaza peste reteaua de cablare standard (CAT 5) pentru a furniza energie direct de la porturile de date la care sunt conectate dispozitivele de retea. Astazi, majoritatea producatorilor ofera switch-uri de retea cu PoE.


 Adaugarea unui injector POE la un sistem de supraveghere este simpla, exista doua metode:
            Conectarea camerei IP prin injector POE. Este o solutie atunci cand nu sunt nevoie de mai multe porturi POE. O putem utilizata atunci cand se doreste alimentarea unei camere IP prin POE. 
          Conectare camerei IP prin switch PoE. Pur si simplu conectati alte dispozitive de retea la switch, iar portul switch-ului va detecta daca  acestea sunt POE-compatibile si  permite in mod automat alimentarea lor.
  


  De ce sa folosiți POE?

Power over Ethernet aduce multe avantaje:
  •    Reducerea timpului si a cheltuielilor deoarece nu mai este necesar un alt cablu de alimentare, alimentarea facandu-se direct prin cablu UTP.
  •    Protectia echipamentului de retea la suprasarcina si instalarea incorecta.




External links:

Standard IEEE 802.3 ETHERNET WORKING GROUP
Standard IEEE 802.3af DTE Power via MDI
Standard IEEE 802.3at DTE Power Enhancements

Standard IEEE