mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 aprilie 2018

Interferente camere de supraveghere


      Interferente camere de supraveghere video

Atunci cand se instaleaza un sistem de supraveghere video, unul din lucrurile pe care trebuie  sa la urmaresti, sunt interferentele video. Desi este o situatie relativ rara, din fericire, exista modalitati de combatere a interferentelor video.
Interferentele distrug integritatea unui semnal care  traverseaza acea linie, deoarece  isi modifica unda electromagnetica ca urmare a capturii de energie din alta sursa.


Iata principalele motive cand pot aparea interferente video.


  •      Exista momente cand camerele de supraveghere video se instaleaza  pe o parte a unei cladiri metalice. Aceasta cladire metalica se comporta ca un conductor mare, ceea ce poate duce la interferente video.  Pentru a rezolva problemele de interferente, trebuie pus un material izolator intre camera de supraveghere si profilul metalic.
  •     O alta sursa care poate produce interferente, apare atunci cand cablul video este tras pe langa un traseu de cabluri electrice. Este indicat ca sa pastram o distanta considerabila intre cablul nostru si cablurile electrice de putere.
  •     Pot aparea probleme de interferenta atunci cand conectorii BNC nu sunt facuti corect pe cablul coaxial. Conectarile si lipiturile proaste produc pierderi, chiar una perfecta produce un 0.5 db pierdere! Cu cat atenuarile sunt mai mici cu atat cablul este mai bun.Cel mai adesea, atenuarea este influentata de lugimea mediului de transmisie si de frecventa semnalului.
  •     Interferente din cauza UPS-ului. Utilizarea unui UPS pentru alimentarea sistemului de supraveghere este o idee buna daca aveti un buget pentru aceasta. UPS-ul protejeaza sistemul de supraveghere in cazul unor oscilatii de tensiune si bineinteles in cazul unor avarii de tensiune, echipamentul va ramane up. Unele surse de alimentare UPS  ieftine pot induce interferente afectand calitatea imaginilor direct prin sursa de alimentare.









External links: