mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 mai 2022

De ce sa folosim Video Balun in sistemele de supraveghere video

Balunul este prescurtarea de la "Balance-Unbalance".

        In sistemele de supraveghere video acesta este un element de legatura dintre un cablu coaxial si un cablu UTP.
          Balun este un dispozitiv electric pasiv care transforma un semnal unbalanced, semnalul care trece printr-un cablul coaxial (Unbalanced - 75 ohm BNC coax), intr-un semnal balanced - 120 ohm RJ48c TP.

       

        Video balunul pasiv are inscriptionata pe regleta de prindere a conductorilor, polaritatea (+/-). Aceasta polaritate trebuie respectata deoarece atfel apar distorsionari, desincronizari ale semnalului video.
           Video Balunul poate transmite semnal video sau audio fara interferente  prin cablu UTP cat5, cat6, la distante de pana la 600 metri/alb-negru si 350 m/color iar pentru distante mai mari se foloseste Video Balun activ. 



           
           Se pot transmite in total 4 semnale video sau semnale diferite ca: video, audio, power (pentru alimentarea camerelor de supraveghere), RS232 si RS485 (interfate de comunicare si control pentru camerele speed Dome).
            Cel mai mare avantaj este costul scazut, posibilitatea de a face conexiuni mult mai lungi, rezistenta la interferente, cablul UTP are perechile torsadate in scopul anularii interferentei electromagnetice, ceea ce nu este posibil la un cablu coaxial.




 

External links:
https://en.wikipedia.org/wiki/Balun
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cablu_torsadat