mprotect.ro

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 octombrie 2014

Rezolutia camerelor de supraveghere video

  Rezolutiile NTSC (National Television System Committee) si PAL (Phase Alternating Line) sunt standarde pentru sistemul analog. In America si Japonia este predominant standardul video analogic NTSC, in timp ce in Europa si in multe tari din ASIA si Africa se foloseste standardul PAL.
    Rezolutia camerelor de supraveghere sunt  aproape similare atat la camerele analogice cat si la cele digitale. Intr-un sistem analogic o imagine este formata din LiniiTV care reprezinta liniile orizontale si verticale care se pot distinge pe un ecran, iar o camera IP care ofera rezolutie megapixeli foloseste un senzor de megapixeli pentru a oferi o imagine care contine un milion sau mai multi pixeli. Camerele de supraveghere Megapixel pot fi folosite pentru a permite utilizatorilor pentru a vedea mai multe detalii (ideal pentru identificarea persoanelor și obiectelor) sau pentru a vizualiza o zona mai mare. Acest beneficiu este un element important în aplicatiile de supraveghere video.
       Rezolutia camerelor de supraveghere video analogice se poate incadra intre 420 de linii si 700 de linii si este de luat in vedere atunci cand vine vorba de alegerea unui sistem de supraveghere video. Rezolutia maxima a camerelor analogice pot fi dupa ce semnalul video a fost digitalizat intr-un DVR (Digital Video Recorder) este D1 [720x480 pixeli (NTSC) sau 720x576 pixeli (PAL).]

Sistem de supraveghere video 960H. Ce este 960H?
     960H este cea mai recenta rezolutie video utilizata de sistemele de supraveghere CCTV analogice. "H" in 960H vine de la "orizontala" și 960 este numarul de pixeli pe orizontala, in rezolutia video. Camerele de supraveghere 960H ne ofera o imagine de 960p orizontal si 480p vertical 960×480. Rezolutia 960H este cea mai potrivita pentru utilizarea cu monitoare moderne de format lat cu aspect imagine 16: 9. Dupa cum se observa latimea imaginii este mai larga atunci cand se compara cu rezolutia D1, dar inaltimea este aceeasi.
    Rezolutia D1 foloseste un raport de 4: 3.
Pentru a profita pe deplin de formatul 960H in aplicatiile de supraveghere video, ar trebui sa utilizati atat camere de supraveghere cu rezolutia 960H, cat si DVR -uri care sa suporte rezolutia 960H . Cand utilizati o camere de supraveghere video cu rezolutia 960H si un DVR cu rezolutia D1, imaginea este pur și simplu comprimata de DVR pentru a se potrivi cu rezolutia maxima pe care o suporta DVR-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu